Biografie Iris Rulkens

Iris werd op 25 juni 1991 geboren in het Brabantse Leende (vlakbij Eindhoven) en groeide daar op. Na de middelbare school studeerde ze aan een MBO voor theater/entertainment. Op het moment dat ze door wilde studeren aan een HBO die aansloot op deze opleiding, kreeg ze een kans die ze niet wilde laten schieten. Ze ging aan de slag als presentatrice van het programma LifestyleXperience op RTL 4. Na een jaar presentatie ervaring te hebben opgedaan als één van de presentatoren van dit programma, werd het tijd voor de volgende stap. Samen met haar mannelijke co-presentator was ze een jaar lang het gezicht van het programma Lekker Leuk leven op SBS 6.

Sinds september 2014 presenteert Iris het woonprogramma Woontips op RTL4 waarin ze op zoek gaat naar trends en innovaties op het gebied van wonen. In november 2015 kreeg ze de kans voor het jonge-makers platform 3LAB van de NPO het programma Sugarfree te maken en presenteren. Hierin test zij samen met haar mede-presentatrices de mannelijke medemens.
Daarnaast presenteerde ze RTL's online programma Gangmakers en vlogt ze voor Gooiland Hilversum en haar eigen Youtube kanaal Hier is Iris 

Het presenteren gaat Iris goed af, maar naast haar werk als presentatrice zit ze niet stil. In 2013 startte ze haar eigen musicalschool I’musicall. Ze geeft theaterlessen aan kinderen van diverse leeftijden waarvoor ze ook musicals en theaterstukken zelf schrijft en regisseert.